Sammen om en bedre verden

Hos Makershirt har vi stort fokus på at gøre en forskel i verden. Vi støtter op om dem der går forrest med de bedste løsninger og tiltag.

31 23 23 66 Kontakt os her
FNs verdensmål indrammet

Vi sælger t-shirts for at lave grøn omstilling

I Makershirt har vi gennem årene fået mere og mere viden om hvordan tekstilindustrien er indrettet og hvor store og frygtelige konsekvenser det har for vores alles verden. Vi valgte derfor omkring 2013 at vi ikke ville være med til blot at se den anden vej. Siden har vi arbejdet målrettet på at kommunikere og informere om industrien og dens bagsider og slagsider.

Verden har brug for at vi alle ændre vores syn på tekstiler og måde vi forbruge tøj på. Derfor er det vigtigt at vi er med til at guide dig og andre af vores kunder, sådan at vi får skabt de flotteste mulige tekstiler. Kun på denne måde kan vi sikre at de får så langt et liv som muligt.

Alle i Makershirt Teamet tænker på bæredygtighed og brænder for at gøre verden til et bedre sted. Vi spiser mindre kød til frokost og hjælper hinanden til hele tiden at tage mere ansvarlige valg i vores hverdag. Ideologien blandt os i teamet er det, der driver Makershirt. Vi er alle enige om at vi sælger t-shirts for at være med til at lave en grøn omstilling.

De visioner vi har, er blevet for store til at kunne rummes i et lille tekstiltrykkeri. Derfor udsprang i 2020 den tekstilpolitisk tænketank, Tekstilrevolutionen, som siden har vokset sig større og større og møder stor opbakning i både industrien og blandt landets politikere.

Det betyder at når du køber dine tekstiler og andet grønt merch i Makershirt, så støtter du samtidig skabelsen af uafhængig viden om tekstilindustrien. Det er nemlig stadig sådan at stort set alle vores penge går til Tekstilrevolutionen.

Makershirt er en del af tekstilrevolutionen

Den tekstilpolitiske tænketank Tekstilrevolutionen, er udsprunget af Makershirt.

Der findes 3 overordnede mål i Tekstilrevoulltionen:

  • Gøre tekstilindustriens miljø og klimaaftryk positivt
  • Sikre anstændige arbejdsforhold i tekstilindustrien
  • Klæde aktører på så de kan træffe beslutninger på det bedst mulige grundlag.

For at opnå disse mål arbejder tekstilrevolutionen sammen med virkshomheder, myndigheder og politikere og forbrugere. De arbejder for at fremme innovation og stærke forretnings forretnignsmodeller, skabe let tilgængelig viden, indsigt og kendskab til industrien, for både politikere og den almindelige forbruger.

Synes du også at dette er spændende, så kan du læse den bog “Vores Tøj – Verdens Ressourcer” som Esben, Makershirts grundlægger, har skrevet sammen med Markus der i sin tid startede i Makershirt med at skrive blogs om netop tekstilindustiren.

Vores samarbejdspartnere

For at tekstilindustrien bliver bedre for klima, miljø og de mennesker der er en del af produktionen, er der brug for brands der går foran, og gør ting på den bedste måde muligt. Derfor har vi blandt andet indgået et samarbejde med de danske mærker Neutral®, Textile Pioneers og Turtle Workwear som alle producerer tekstiler med omtanke for mennesker og miljø. Alle gør de det på forskellige, men vigtige, måder.

Neutral® er vores tætteste samarbejdspartner. De viser deres ansvarlighed gennem certificeringe afhele deres supply chain. Det indebærer eksempelvis, at bomulden er økologisk dyrket uden miljøbelastende pesticider. Neutral® er blandt andet certificeret med OEKO-TEX 100, der er en garanti for, at tøjet er fri for skadelig kemi. Derudover modtager bønderne en fair pris for bomulden og fabriksarbejderne, arbejder under ordentlige arbejdsforhold. og så kommer energien til produktionen fra vindkraft.

Turtle Workwears produkter er syet i Europa på den, måske mest miljøvenlige, fabrik i verden. Greenpeace har godkendt denne fabrik som en eneste i verden, der opfylder deres etiske krav til tøjproduktion. Kvaliteten er 100% økologisk GOTS bomuld. Turtle Workwear er startet af 3 unge fyre, som har arbejdet for nogle af de helt store producenter i branchen, de ved altså noget om hvordan man ikke skal gøre, og har derfor valgt at starte dette projekt, sådan at de kan sikre sig at alt sker efter overnestemmels med deres eget kodex og moral.

Textile Pioneers producerer tekstiler i cirkulærer materialer, ud fra en holistisk tankegang, hvor de støtter de mindre producenter. De arbejder tæt med alle led i forsyningskæden, og tror mere på transparens end certificeringer. Inden teknologi som fx blockchain kan garantere for tilstrækkelig transparens, bruger de fabrikker med certificeringer som SA8000, BSCI og GRS – men er ikke fremmed for at hjælpe en mindre fabrik op, som de selv har besøgt og har tillid til.

Fordi Textile Pioneers producere alle deres tekstiler af genanvendt polyester og genanvendt bomuld, spares der utrolige mængder vand i forhold til hvis der skulle laves samme produkt af helt nye materialer.

Verdensmål for bæredygtig udvikling

FN’s Verdensmål består af 17 mål, som skal sikre en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og klode. De blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere, og fungerer som pejlemærker for FN’s 193 medlemslande, således vi i fællesskab kan afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere ulighed, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst. Samtidig skal de fokusere på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner, og styrke internationale partnerskaber.

Verdensmål nummer 12

Hos Makershirt har vi stort fokus på Verdensmålene og vil gerne være med til at sikre den bæredygtige udvikling i verden. Vi arbejder primært med Verdensmål nummer 12: Ansvarligt forbrug og produktion. Det udmønter sig blandt andet i et samarbejde med Neutral, som producerer tekstiler med en række certificeringer, heriblandt GOTS, Fairtrade og SA8000.

Vi tager stilling til de tekstiler vi sælger, og leder hele tiden efter bedre alternativer. Her er det vigtigt for os, at tekstilerne er i god kvalitet, så de kan bruges mange gange, og at de er produceret med omtanke for mennesker og miljø. Samtidig gør vi alt, hvad vi kan, for at hjælpe vores kunder til at træffe beslutninger, som kan sikre et produkt, de bliver glade for, og som de har lyst til at bruge igen og igen. Vi har en vision om udelukkende at sælge økologiske og ansvarlige tekstiler ved udgangen af 2019.

Kvaliteten er vigtig

Hos Makershirt går vi op i at guide dig!

Kvaliteten af merchandise er vigtig, fordi det påvirker dit brands omdømme og dine kunders tilfredshed. Hvis din merchandise er af lav kvalitet, kan det skade dit brands omdømme og føre til utilfredse kunder, der ikke vil bruge dine produkter eller services igen. Derfor er det vigtigt at investere i kvalitetsmerchandise, der afspejler dit brands værdier og sikrer tilfredse kunder. Samtidig har det en længere levetid og holdbarhed.

Hos Makershirt går vi op i at guide dig til de helt rigtige produkter og tryk så du får præcis det som du ønsker og som stemmer overens med din brandværdi.

Vi bestræber os på at kunne finde alle typer merchandise med en grøn miljø og klima profil.

Vi laver tilbud på din ordre ud fra bl.a. tekstil, tryk og levering. Da alle opgaver er forskellige, så har vi ingen faste priser på vores produkter med tryk, men beregner individuelle tilbud for alle opgaver.

Tag testen

Værdiskabende Merchandise

Besvar 5 spørgsmål og se vores anbefaling til hvordan du skaber det rigtige merchandise til dit behov.

  • Forstå din målgruppe
  • Få større marketingværdi ud af dit merchandise
  • Skab merchandise som folk har lyst til at bruge
Få anbefalinger her
Skriv til os

Ring til os